top of page

סגולות היין האדום

נכנס יין, יצא סוד? בהחלט! - זה כבר לא סוד שביין אדום מנה גדושה של נוגדי חמצון המסייעים לפעילות הלב, משפרים את חילוף החומרים, ממריצים את התיאבון, מזרימים אנרגיה ובעלי פוטנציאל הגנה בפני סרטן.

 

איך תורם היין לבריאות?

החומרים הפעילים העיקריים שביין הם האלכוהול ונוגדי חמצון פוליפנולים בהם פלבנואידים (קטכינים, קוורצטין, אנטוציאנידים) ואחרים כדוגמת החומצה הגאלית והרסוורטרול.

  • מחלות לב וכלי דם – לאלכוהול ולנוגדי החמצון השפעה מיטיבה במגוון מנגנונים על מערכת הלב והדם. 

    • טרשת עורקים – הפחתת הסיכון באמצעות דילול הדם, עיכוב הידבקות טסיות דם, שיפור תפקוד דופן כלי הדם, הורדת ה-LDL ("הכולסטרול הרע") והעלאת רמות ה-HDL  ("הכולסטרול הטוב").

    • לחץ דם – הרפיית כלי הדם תוך הורדת לחץ הדם. השפעה זו מוגברת בצריכת היין יחד עם הארוחה.  

  • סרטן – הפחתת הסיכון למספר סוגי סרטן, בהם סרטן במעי הגס, בריאות, הערמונית והשחלות נתמכת מחקרית אולם חשוב לזכור שמדובר בצריכה בכמות מתונה שמעבר לה היין עלול לחולל סרטן.

  • סוכרת – הפחתת רמות הסוכר בדם ושיפור תפקוד הלבלב, המיוחסים לנוגדי החמצון שביין עשויים לתמוך במחקרים המציגים שיפור במדדים בחולי סוכרת מסוג 2.

  • הגנה על המוח – מחקרים אפידמיולוגיים וקליניים מציגים השפעה מיטיבה של צריכה מתונה של יין על הסיכון להפרעות במערכת העצבים, בהן מחלת האצלהיימר, שטיון ושבץ מוחי. 

איזה יין יותר בריא?

יתרונו של היין האדום הוא בריכוז הגבוה של הפוליפנולים. מחקר שבוצע באוניברסיטת דוויס בקליפורניה מצא כי ביינות קברנה סוביניון כמות נוגדי החמצון הגבוהה ביותר. ככל שהיין מתוק יותר יש בו פחות פלבנואידים, ומכאן שככל שהיין יבש יותר תרומתו לבריאות משמעותית יותר. מומלץ לגוון בסוגי ובמקורות היין לגיוון נוגדי החמצון.    

 

מהי כמות היין היומית המומלצת?

הצריכה המומלצת היא עד כוסית אחת ביום לנשים (150 סמ"ק) ועד שתיים לגברים (300 סמ"ק).

bottom of page